Přeskočit na obsah
Tvarohový pohár s broskvemi a rychlým trikem pro vrstvení

Tvarohový pohár s broskvemi a rychlým trikem pro vrstvení

Jednoduchý dezert, který potěší oči i chuťové buňky: tvarohový pohár s šťavnatými broskvemi. V pár minutách zvládnete něco, co vypadá jako koupené v kavárně, a navíc ušetříte čas i peníze. V článku najdete konkrétní suroviny, praktický postup a jeden malý rychlý trik, díky němuž budou vrstvy vždy čisté a fotogenické.

Co budete potřebovat

Nejdřív pár základních surovin a jednoduché pomůcky: tvaroh, čerstvé nebo kompotované broskve, trochu medu nebo cukru a křupavé sušenky. Pomůcky? Skleničky na poháry, zdobicí sáček nebo lžička a malá naběračka na přesné vrstvení.

Pro přehlednost níže tabulka s doporučeným množstvím pro 4 porce. Můžete ji snadno upravit podle počtu hostů.

Surovina Množství
Tvaroh (tučný nebo polotučný) 500 g
Broskve (čerstvé nebo kompot) 3–4 kusy / 400 g kompot
Sušenky (např. digestive) 8–12 ks
Med nebo cukr 2–3 lžíce

Rychlý trik pro perfektní vrstvy

Největší tajemství profesionálních pohárů není v exotické surovině, ale v jednoduché technice: chlazená základna a zdobicí sáček. Dejte tvaroh do zdobicího sáčku (nebo sáčku na zip s odstřiženým rohem) a před plněním ho dejte na 10 minut do lednice. Chladný tvaroh lépe drží tvar a vrstvení je díky tomu čisté bez rozmazání.

Postup je pak rychlý: na dno nasypte rozdrobené sušenky, natlačte tvaroh ze sáčku, přidejte vrstvu broskví nakrájených na kostičky a opakujte. Použití naběračky nebo lžíce pro broskve a zdobicího sáčku pro tvaroh zaručí, že každá vrstva zůstane oddělená a pohár bude vypadat precizně i bez velké šikovnosti.

Servírování, variace a úsporné triky

Hotové poháry chlaďte alespoň 20 minut; chutě se prolnou a sušenky mírně změknou do příjemné konzistence. Pro slavnostnější dojem přidejte pečené mandle, špetku vanilky do tvarohu nebo kapku limetkové šťávy k broskvím. Tyto malé detaily vytvoří pocit profesionální přípravy, aniž by vás to stálo víc času.

Chcete ušetřit? Použijte sezónní broskve nebo kvalitní kompot, místo medu obyčejný cukr a sušenky kupte v akci. Poháry jsou ideální i na večírek: připravíte je částečně dopředu, vrstvení dokončíte těsně před podáváním a hosté budou nadšení jednoduchostí a vzhledem. Vyzkoušejte tenhle recept příště, až budete chtít něco rychlého, krásného a přitom domácího.