Přeskočit na obsah
Recept tiramisu – velmi jednoduchý a rychlý

Recept tiramisu – velmi jednoduchý a rychlý

Tyto tradiční italské dezerty jsou po celém světě známé. Každý má rád tiramisu, není divu, že se o jeho vynález přou dvě italské oblasti. Cukr, vejce, mascarpone a espresso – z těchto ingrediencí měla Norma Pielli, majitelka hotelu v obci Tolmezzo v severoitalském regionu Furlansko-Julské Benátsko v 50. letech 20. století, vytvořit sladký pokrm. V italštině jeho název znamená: zvedni se – «tirare sù».

Druhá legenda: Koncem 60. let měl cukrář Roberto «Loly» Linguanotto ve městě Treviso u Benátek vytvořit stejný pokrm. Protože to jídlo bylo tak chutné, že vás k sobě prakticky magicky přitahovalo, pojmenovali ho v dialektu regionu Benátsko «Tiramesù». Později se z toho mělo stát Tiramisu.

Nám je jedno, kdo to vynalezl. Tiramisu má prostě jen dobře chutnat. Proto jsme pro vás připravili klasický recept. Tiramisù se skládá z vrstev lžičkových piškotů a krému z mascarpone, žloutků a cukru. Zde je recept.

Ingredience

6 Eigelb
6 Eiweiss
100 g Zucker
500 g Mascarpone
1 Packung Löffelbisquits
4 Tassen Espresso
Etwas Cacao

Příprava

Krok 1/7

Dejte žloutky do mísy. Přidejte cukr a dobře promíchejte, dokud směs nebude krémová.

Krok 2/7

Postupně přidávejte mascarpone a mixujte.

Krok 3/7

Bílky se špetkou soli v míse vyšlehejte do pěny. Přidejte k ostatním již smíchaným ingrediencím.

Krok 4/7

Formu na pečení vyložte lžičkovými piškoty a trochu je navlhčete espressem.

Recept tiramisu – velmi jednoduchý a rychlý

Krok 5/7

Na lžičkové piškoty naneste mascarpone krém a opět je vyložte vrstvou piškotů. Celkově by se to mělo opakovat třikrát.

Krok 6/7

Posypejte trochou kakaa a dejte na přibližně 1 hodinu do lednice.

Recept tiramisu – velmi jednoduchý a rychlý

Krok 7/7

Tiramisu podávejte.