Přeskočit na obsah
Recept na nadýchané keriyas s palmovým cukrem: tak jemné a lahodné, že se u jednoho nezdržíte!

Recept na nadýchané keriyas s palmovým cukrem: tak jemné a lahodné, že se u jednoho nezdržíte!

Když na trhu uvidíte prodávat keria s palmovým cukrem, je těžké odolat a nekoupit si je. Chcete-li si je však připravit doma, zkuste tento recept na keria s palmovým cukrem, která jsou nadýchaná a úžasně měkká.

Suroviny na přípravu těchto sladkých bramborových koblih nejsou složité, ale jakmile je usmažíte a polijete lesklým, hustým sirupem z palmového cukru, jejich aroma vám okamžitě vyhládne. Po prvním soustu zjistíte, že jedno prostě nestačí.

Recept na keria s palmovým cukrem, který sdílíme, je ideální pro ty, kteří mají rádi koblihy nadýchané zvenku a jemné uvnitř. Pojďme na to!

Recept na Keria s palmovým cukrem

Recept na nadýchané keriyas s palmovým cukrem: tak jemné a lahodné, že se u jednoho nezdržíte!

Ingredience:

  • 1 kg batátů (uvařených v páře)
  • ½ hrnku pšeničné mouky
  • ½ hrnku rýžové mouky

Ingredience na sirup z palmového cukru:

  • 1 kolečko palmového cukru (nasekané)
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 hrnek vody
  • 3 listy pandánu (svázané do uzlíku)

Postup přípravy

  1. Uvařené batáty nechte nejprve zcela vychladnout.
  2. Až budou studené, rozmačkejte je na velmi jemné pyré.
  3. Přidejte rýžovou mouku a pšeničnou mouku.
  4. Vypracujte v hladké, nelepivé těsto.
  5. Vezměte malý kousek těsta, vytvarujte kuličku velikosti pingpongového míčku a uprostřed prstem vytvořte důlek.
  6. Opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
  7. V hluboké pánvi rozehřejte dostatek oleje.
  8. Olej musí být opravdu horký a koblihy musí být při smažení zcela ponořené.
  9. Nesmažte příliš mnoho kusů najednou, koblihy se během smažení zvětšují.
  10. Smažte do zlatova, poté vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
  11. Do jiné pánve vložte palmový cukr, krystalový cukr, vodu a pandánové listy.
  12. Za stálého míchání přiveďte k varu a duste, dokud sirup nezhoustne a nevytvoří velké bubliny.
  13. Vložte usmažené koblihy do sirupu.
  14. Rychle a důkladně promíchejte, aby se všechny koblihy krásně a leskle obalily.
  15. Ihned je vyndejte, aby se nepřichytily a sirup na nich zůstal pěkný.

Tipy, aby byly koblihy krásné a neztvrdly

  • Těsto nehněťte příliš dlouho, stačí jen do spojení.
  • Oleje musí být dostatek a musí být horký, aby koblihy krásně naběhly a nevsákly příliš tuku.
  • Neobalujte je v sirupu příliš dlouho, stačí jen rychlé promíchání, jinak se začnou lepit k sobě.