Když na trhu uvidíte prodávat keria s palmovým cukrem, je těžké odolat a nekoupit si je. Chcete-li si je však připravit doma, zkuste tento recept na keria s palmovým cukrem, která jsou nadýchaná a úžasně měkká.
Suroviny na přípravu těchto sladkých bramborových koblih nejsou složité, ale jakmile je usmažíte a polijete lesklým, hustým sirupem z palmového cukru, jejich aroma vám okamžitě vyhládne. Po prvním soustu zjistíte, že jedno prostě nestačí.
Recept na keria s palmovým cukrem, který sdílíme, je ideální pro ty, kteří mají rádi koblihy nadýchané zvenku a jemné uvnitř. Pojďme na to!
Recept na Keria s palmovým cukrem

Ingredience:
- 1 kg batátů (uvařených v páře)
- ½ hrnku pšeničné mouky
- ½ hrnku rýžové mouky
Ingredience na sirup z palmového cukru:
- 1 kolečko palmového cukru (nasekané)
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 hrnek vody
- 3 listy pandánu (svázané do uzlíku)
Postup přípravy
- Uvařené batáty nechte nejprve zcela vychladnout.
- Až budou studené, rozmačkejte je na velmi jemné pyré.
- Přidejte rýžovou mouku a pšeničnou mouku.
- Vypracujte v hladké, nelepivé těsto.
- Vezměte malý kousek těsta, vytvarujte kuličku velikosti pingpongového míčku a uprostřed prstem vytvořte důlek.
- Opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
- V hluboké pánvi rozehřejte dostatek oleje.
- Olej musí být opravdu horký a koblihy musí být při smažení zcela ponořené.
- Nesmažte příliš mnoho kusů najednou, koblihy se během smažení zvětšují.
- Smažte do zlatova, poté vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
- Do jiné pánve vložte palmový cukr, krystalový cukr, vodu a pandánové listy.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a duste, dokud sirup nezhoustne a nevytvoří velké bubliny.
- Vložte usmažené koblihy do sirupu.
- Rychle a důkladně promíchejte, aby se všechny koblihy krásně a leskle obalily.
- Ihned je vyndejte, aby se nepřichytily a sirup na nich zůstal pěkný.
Tipy, aby byly koblihy krásné a neztvrdly
- Těsto nehněťte příliš dlouho, stačí jen do spojení.
- Oleje musí být dostatek a musí být horký, aby koblihy krásně naběhly a nevsákly příliš tuku.
- Neobalujte je v sirupu příliš dlouho, stačí jen rychlé promíchání, jinak se začnou lepit k sobě.
Potěší vás
Koberec bez chemie a zbytečných výdajů: Domácí roztok vrátí svěžest a odstraní skvrny
24 prosince, 2025Přidejte sklenici tohoto nápoje k mletému masu a kotlety se stanou nejchutnějším pokrmem na sváteční...
24 prosince, 2025Jak vyčistit límec a manžety péřové bundy bez praní: rychlý trik – funguje za 5 minut
24 prosince, 2025Prosím, přidejte do batátů „tohle“ a i děti, které je dřív nejedly, si budou říkat o další
24 prosince, 2025Abych se vyhnul zápachu z odpadkového koše, dal jsem tam jednu věc z kuchyně: kuchyně je svěží jako ...
24 prosince, 202512 druhů potravin, které byste nikdy neměli mrazit v mrazáku
24 prosince, 2025