Přeskočit na obsah
Ne těsto, ale píseň: připravuji na „Medovník“ za 20 minut — korpusy jsou jemné a tenké

Ne těsto, ale píseň: připravuji na „Medovník“ za 20 minut — korpusy jsou jemné a tenké

Milujete Medovika? Pak víte, že klíčem k tomuto dortu je správné těsto.

Podělíme se o osvědčený recept. Připravíte ho za pouhých 20 minut.

Ingredience

  • med — 3 lžíce;
  • vejce — 2 ks;
  • cukr — 100 g;
  • hladká mouka — 2 hrnky;
  • jedlá soda — 1 lžička;
  • máslo — 50 g.

Postup přípravy krok za krokem

Ne těsto, ale píseň: připravuji na „Medovník“ za 20 minut — korpusy jsou jemné a tenké

Tajemství úspěchu medovníku spočívá v těstě. Pokud dodržíte správné poměry a technologii, dezert bude chutnat jako z cukrárny.

  1. Do hrnce s nepřilnavým povrchem vložíme med a cukr. Přidáme vejce. Směs zahříváme na středním ohni a neustále mícháme, dokud nezačne houstnout.
  2. Hrnec odstavíme z ohně. Přidáme jedlou sodu uhašenou octem. Rychle promícháme, aby proběhla reakce. Poté přidáme změklé máslo a vše důkladně spojíme.
  3. Postupně prosejeme mouku do tekuté směsi. Vypracujeme měkké těsto, které se nelepí na stěny hrnce.
  4. Těsto přendáme na pracovní plochu a rukama důkladně propracujeme do hladka. Poté ho uložíme do lednice na 15 minut.
  5. Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každou část vyválíme na tenký korpus.

Těsto na medovník je hotové. Můžeme péct jednotlivé korpusy. Zatímco se pečou, lze připravit smetanový nebo vařený krém.