Milujete Medovika? Pak víte, že klíčem k tomuto dortu je správné těsto.
Podělíme se o osvědčený recept. Připravíte ho za pouhých 20 minut.
Ingredience
- med — 3 lžíce;
- vejce — 2 ks;
- cukr — 100 g;
- hladká mouka — 2 hrnky;
- jedlá soda — 1 lžička;
- máslo — 50 g.
Postup přípravy krok za krokem
Tajemství úspěchu medovníku spočívá v těstě. Pokud dodržíte správné poměry a technologii, dezert bude chutnat jako z cukrárny.
- Do hrnce s nepřilnavým povrchem vložíme med a cukr. Přidáme vejce. Směs zahříváme na středním ohni a neustále mícháme, dokud nezačne houstnout.
- Hrnec odstavíme z ohně. Přidáme jedlou sodu uhašenou octem. Rychle promícháme, aby proběhla reakce. Poté přidáme změklé máslo a vše důkladně spojíme.
- Postupně prosejeme mouku do tekuté směsi. Vypracujeme měkké těsto, které se nelepí na stěny hrnce.
- Těsto přendáme na pracovní plochu a rukama důkladně propracujeme do hladka. Poté ho uložíme do lednice na 15 minut.
- Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každou část vyválíme na tenký korpus.
Těsto na medovník je hotové. Můžeme péct jednotlivé korpusy. Zatímco se pečou, lze připravit smetanový nebo vařený krém.
Potěší vás
Jak v hotelech odstraňují skvrny z matrací a s tímto trikem zvládnete vyčistit matraci doma, aby vyp...
24 prosince, 2025200 gramů v topeniště - a komín je jako nový: saze odpadají samy, bez čištění a specialistů
24 prosince, 2025Skrytý režim pračky: jak se vaše pračka čistí sama
24 prosince, 2025Hliníkovou fólii zalévám octem a o Vánocích i na Silvestra si svou vychytávku nemůžu vynachválit
24 prosince, 2025Vyhoďte chemii: jak umýt pánev starým způsobem, který vždy funguje
24 prosince, 2025Je nějaké zařízení výkonnější než odvlhčovač? Znalci říkají: jakmile to jednou vyzkoušíte, není cest...
24 prosince, 2025