Mnoho hospodyněk se snaží připravit chutné karbanátky, ale některé stále zažívají kuchařské zklamání. Často je problém právě v porušení technologie přípravy. Zjednodušeně řečeno, v kuchyni se lidé zbytečně snaží „vynalézt kolo“ přidáváním naprosto zbytečných ingrediencí v nestandardních poměrech. Ve skutečnosti už vše dávno vymysleli za vás.
Zkušení potravináři dobře vědí, že do mletého masa se nemá přidávat celé vejce. Nejprve je třeba oddělit bílek od žloutku. Bílek se totiž velmi rychle sráží, maso se v důsledku toho stahuje a uvolňuje se z něj příliš mnoho šťávy. Výsledkem jsou suché karbanátky.
Prvním a hlavním pravidlem je tedy přidávat do mletého masa pouze žloutek. Ten je zcela dostatečný k tomu, aby se hmota „slepila“ a karbanátky se nerozpadly přímo na pánvi, a především neztratily svou šťavnatost.
Potěší vás
Zde se dozvíte, proč je výhodné topit kondenzačním plynovým kotlem a kolik to stojí v zimě
23 prosince, 2025Koupelna bez okna: účinné způsoby, jak se zbavit vlhkosti, odstranit zatuchlý zápach a jednou provžd...
23 prosince, 2025Jak odvzdušnit radiátory a proč je to důležité?
23 prosince, 2025Nevyhazujte zipové sáčky – používejte je takhle. Manžel vás pochválí za šetrnost
23 prosince, 2025Energetický expert nedoporučuje instalaci oken s trojsklem – a existuje pro to dobrý důvod
23 prosince, 20257 svátečních směsí – jednoduché recepty hodné vašeho stolu
23 prosince, 2025